Aplicatia "Notificator"

 

Instiintari de plata prin e-mail si SMS

 

 

Proiectant: MH Finance & IT Consult Bucuresti

Arie utilizare: generala

Pret: 599 EUR + TVA (pachet servicii de implementare 10 ore inclus)

Configuratie WinMENTOR necesara: Extins + Doc-imp-server

 

versiune tiparibila  

 

1. Ce este Notificatorul
 

Notificatorul este o aplicatie al carei scop este acela de a 'reaminti' clientilor eventualele datorii neachitate. Este un add-on pentru pachetul integrat de aplicatii de gestiune WinMENTOR. Notificarile de plata se trimit optional atat prin email cat si prin SMS. Pentru o utilizare cat mai simpla gestiunea adreselor de email si a numerelor de telefon se face in WinMENTOR. Practic aplicatia in sine nu presupune introducerea suplimentara a niciunei informatii speciale ci se bazeaza exclusiv pe datele existente in baza de date WinMENTOR.
 

2. Cum functioneaza
 

Notificatorul se conecteaza prin intermediul serverului DocImp la baza de date WinMENTOR si aduce intern datele legate de parteneri, solduri, adrese email, telefoane, sedii, etc. Aceste date sunt prelucrate si se pastreaza informatiile care respecta anumite criterii si conditii necesare trimiterii notificarilor. Modul de functionare al aplicatiei este controlat prin intermediul unui fisier .ini. In functie de intrarile existente in acest fisier Notificatorul va trimite email si/sau SMS clientilor al caror sold depaseste un anumit prag.

 


Trimiterea, dupa caz, a mesajelor email si SMS este supusa unor reguli si restrictii pentru a nu "bombarda" destinatarul cu mesaje nerelevante sau prea dese.
Aplicatia are integrat si un sistem de interogare si afisare a datelor existente pentru identificarea rapida a eventualelor probleme. Sistemul permite o navigare facila si filtrare/cautare incremetala.
Aplicatia este protejata la utilizare cu cheie HASP.


3. Necesar hardware software
 

- Platforma Win32
- WinMENTOR(evident!)
- Modulul DocImpServer
- Suport MDAC
- Port USB

Pentru serviciul de notificari prin email: acces internet, server de mail, adresa email, cont de utilizator si parola.
Pentru serviciul de notificari SMS: telefon/modem cu suport SMS(GSM,CDMA) si solutie de conectare (cablu USB/serial, bluetooth, IR) .
Informatii necesare in baza de date WinMENTOR: in nomenclatorul de parteneri, o adresa email sau un telefon asociate unui sediu sau unei persoane de contact.

4. Optiuni


Fisierul de configurare al aplicatiei permite un control fin al mecanismelor de trimitere a notificarilor si este impartit in sectiuni specifice:
 

4.1. Optiuni generale:
- prag de notificare: este pragul de sold de la care se trimit notificari (de exemplu, de cele mai multe ori nu ar avea sens sa trimit notificari unui client care are sold de 1 leu)
- firma de lucru din WinMENTOR
- denumirea firmei asa cum ar trebui sa apara pe notificari (de ex: Societatea de distributie ... in loc de SC COMEXIM SRL )
- optiune de trimitere a notificarilor NUMAI catre clientii cu sold scadent
- optiune de trimitere email: daca se doreste utilizarea serviciului de notificari prin email
- optiune de trimitere SMS: daca se doreste utilizarea serviciului de notificari prin SMS. Cele doua optiuni (email/SMS) sunt complet independente, utilizarea lor ramanand la libera alegere a utilizatorului
- marcaj de excludere: un caracter/sir a carui prezenta in numarul de telefon sau in adresa de email blocheaza trimiterea notificarilor (de ex. telefoanele/ adresele email ale agentilor clientilor)
- numarul minim de zile intre trimiteri: este un parametru de control care asigura evitarea spamului, atat prin email cat si prin SMS. Odata trimisa o notificare catre o persoana, indiferent de cate ori se ruleaza procedurile de notificare, acea persoana nu va mai primi o alta notificare mai devreme de numarul de zile configurat in fisierul .ini. Vizavi de acest parametru de configurare trebuie aratat ca exista si exceptii: In cazul in care doi clienti diferiti au aceeasi adresa de email/tel atunci vor primi notificarile pentru ambele companii, chiar daca intervalul de trimitere este mai mic decat cel stabilit. Bineinteles, dupa aceste notificari intra in rol modul de functionare standard, respectiv pastrarea intervalului definit intre trimiteri.

 

 

 

4.2. Optiuni email:
- serverul de trimitere a emailurilor (SMTP)
- adresa de expeditie (campul From:)
- contul si parola utilizate pentru expeditie
- template-ul de mesaj: un fisier html complet configurabil, cu campuri predefinite
- subiectul mesajului email
- cerere de confirmare de primire
- descrierea liniei de datorii: la mesajele email soldul este trimis detaliat pe documente. Aceasta optiune permite descrierea modului de afisare pentru fiecare document in parte, de exemplu:
"Factura <b>#nr# / #data#</b>, cu termen #termen#, rest: #rest#RON"

 

 

4.3. Optiuni SMS:
- portul de comunicatii al modemului
- template-ul de mesaj: la fel, un fisier txt complet configurabil, cu campuri predefinite. In cazul mesajelor SMS, datorita spatiului limitat se trimit informatii fara detaliere la nivel de document.

 


5. Demo

 

Inutil sa va oferim varianta demo, deoarece instalarea acesteia este conditionata de o serie de configurari/instalari adiacente: mail server, sms server, docimpserver, etc... practic toata punerea in functiune a sistemului. Pentru o prezentare/testare a functionalitatilor va rugam sa ne contactati si va vom prezenta aplicatia functionala REMOTE prin internet de pe serverul nostru.

 

6. Preturi
 

Pretul aplicatiei este 599 EUR + TVA. Pretul include aplicatia, protectia HASP, instalarea si configurarea initiala, precum si accesul la versiunile ulterioare.
Pretul nu include: modulul DocImpServer, echipamente hardware si punerea acestora in functiune, abonamente de gazduire web si telefonie, suport tehnic post implementare.

 

 

C o m a n d a   a c u m !

 

Ca urmare a completarii formularului veti fi contactat de un reprezentant comercial si unul tehnic din partea firmei noastre.

 

Nume solicitant:   Compania:  

 

Telefon:  Localitate:

 

Email:  User WinMENTOR din anul:

 

Mesaj suplimentar aferent comenzii: