Productie unicate

 

 

Productia individuala (unicate) se caracterizeaza prin fabricarea unei nomenclaturi foarte largi de produse in cantitati reduse, uneori chiar unicate. Repetarea fabricarii unor produse are loc la intervale de timp nedeterminate sau uneori exista posbilitatea sa nu se mai repete niciodata. Utilajele din dotare au specializare universala, iar personalul care le utilizeaza are o calificare inalta. Deplasarea produselor intre locurile de munca se face bucata cu bucata sau in loturi mici de fabricatie, cu ajutorul unor mijloace de transport cu deplasare discontinua. Amplasarea locurilor de munca in sectiile de productie se face conform principiului grupelor omogene de masini.

 

Exemple ramuri de productie care de regula prezinta majoritar productie de unicate:

  • Tipografii
  • Geamuri termopan
  • Mobilier la comanda

 


 

Activitatea de productie unicate se desfasoara de fiecare data pe baza de comenzi clienti.

 

Pasii de urmarit in WinMENTOR ar fi:

 

  • inregistrarea comenzilor clienti pe termene de livrare promise la beneficiar

 

  • stabilirea (sau nu) a unei retete de fabricatie (necesar materiale si manopera) pentru produs (de regula se lucreaza fara)

 

  • inregistrarea unei comenzi de lansare in productie (la o data la care permite fluxul de productie) cu termen de realizare a produsului

 

  • vizualizarea starii comenzilor (comandate/lansate/realizate total/realizate luna curenta/livrate/rest de livrat/facturate/achitate)

 

  • inregistrarea consumurilor aferente comenzii si a productiei obtinute

 

  • facturarea produsului

 


 

Comunicarea este mai eficienta!
Contactati-ne pentru prezentari sau comenzi!

 


 

Sistemul permite inregistrarea productiei neterminate, efectuarea postcalculelor pe COMANDA prin repartizarea cheltuielilor indirecte.

 

Datorita imposibilitatii de formare a unui nomenclator de produse cu preturi de vanzare, societatile cu productie unicat intampina probleme in stabilirea preturilor de vanzare antecalculate. In functie de solicitarile concrete putem realiza aplicatii personalizate pentru modul de calcul personal al fiecarui client cu productie unicat.

Iata un exemplu de aplicatie pentru TIPOGRAFII.

 

Activitatea de productie GEAMURI TERMOPAN poate fi configurata optim in WinMENTOR pe baza unei documentatii specializate:

 

 

 Printre geamuri termopane