Productie in serie

 

 

Productia in serie se caracterizeaza prin fabricarea unei nomenclaturi relativ mari de produse in mod periodic si in loturi de fabricatie mari, mijlocii sau mici. Gradul de specializare al intreprinderii sau a locurilor de munca este mai redus decat in cadrul tipului de productie in masa fiind mai scazut in functie de marimea loturilor de fabricatie. Locurile de munca sunt amplasate dupa diferite criterii in functie de marimea seriilor de fabricatie, astfel, pentru seriile mari de fabricatie, locurile de munca sunt amplasate dupa criteriul liniilor tehnologice, iar pentru seriile mai mici dupa criteriul grupelor omogene de masini.

 


 

Activitatea se bazeaza majoritar pe comenzi beneficiar aferent unei liste de produse a producatorului. Inlansarea in executie se tinde spre o optimizare a acestora, tinand cont de gradul de incarcare a utilajului, resursele de manopera si de SDV existente.

 

Pasii de urmarit in WinMENTOR in general sunt:

 

  • inregistrare comenzi clienti pe termene de livrare promise la beneficiar

 

  • atasarea unei retete de fabricatie (necesar materiale si manopera, posibil sa existe mai multe variante la un produs) pentru produs

 

  • inregistrarea unei comenzi de lansare in productie (la o data la care permite fluxul de productie) cu termen de realizare a produsului

 

  • vizualizare starea comenzilor (comandate/lansate/realizate total/realizate luna curenta/livrate/rest de livrat/facturate/achitate)

 

  • inregistrare consumuri aferente comenzii si a productiei obtinute

 

  • facturarea produsului 

  


 

Comunicarea este mai eficienta!
Contactati-ne pentru prezentari sau comenzi!

 


 

Sistemul permite inregistrarea productiei neterminate, efectuarea postcalculelor pe COMANDA si pe PRODUS prin repartizarea cheltuielilor indirecte. Valorile rezultate din calculatia costurilor pe unitatea de produs sunt indiciile de baza in formarea preturilor de vanzare pentru perioada urmatoare.

 

Avand o dependenta puternica de comenzile beneficiari si totodata un arsenal de produse de oferit, beneficiarilor cu productie in serie putem oferi o aplicatie B2B sau B2C (magazin virtual), un portal de vanzare prin internet pentru promovare si culegerea comenzilor automat in sistemul informatic WinMENTOR.