Productie in masa

 

 

Productia in masa se caracterizeaza prin fabricarea unei nomenclature reduse de produse in mod neintrerupt si in cantitati mari, grad de specializare inalt atat la nivelul locurilor de munca cat si la nivelul intreprinderii, deplasarea produselor de la un loc de munca la altul se face bucata cu bucata, sau in mod continuu cu ajutorul unor mijloace de transport cu deplasare continua. Din punct de vedere organizatoric locurile de munca si forta de munca au un grad inalt de specializare fiind amplasate in succesiunea operatiilor tehnologice sub forma liniilor de productie in flux.

 


 

Ritmul activitatatii este influentat de estimarile periodice, pe baza carora se lanseaza o productie pe stoc. Produsele realizate nu au o destinatie finala fixa, ele vor fi promovate prin diferite canale de promovare comerciale.

 

Pasii de urmarit in WinMENTOR in general sunt:

 

  • inregistrarea unui plan de productie (zilnic/saptamanal/lunar/anual)

 

  • planul de productie se poate tipari si afisa in unitatea de productie

 

  • atasarea unei retete de fabricatie (necesar materiale si manopera, posibil sa existe mai multe variante la un produs) pentru produs

 

  • inregistrarea consumurilor aferente comenzii si a productiei obtinute
     

 

Sistemul permite inregistrarea productiei neterminate, efectuarea postcalculelor pe PRODUS prin repartizarea cheltuielilor indirecte. Valorile rezultate din calculatia costurilor pe unitatea de produs determina pretul prestabilit la care se va inregistra productia perioadei viitoare.

 


 

Comunicarea este mai eficienta!

Contactati-ne pentru prezentari sau comenzi!

 


 

In anumite ramuri de productie, ca de exemplu PANIFICATIE, produse LACTATE, planul de productie se face

zilnic, pe baza estimarilor de consum (magazine proprii, retea de distributie) zilnice.

 

In alte activitati, planul zilnic depinde in mare masura de capacitatea utilajelor, de o sarja sau de elemente neprevizionabile. Pentru astfel de situatii recomandam aplicatia Order Launch care inregistreaza in WinMENTOR automat toate documentele necesare (comanda interna, bon consum, nota predare) pe baza unui "raport de productie" introdus in aplicatie.

 

 

Comunicarea este mai eficienta decat o oferta scrisa.
Contactati-ne pentru discutii, prezentari aici!