Parteneri

 

 

Pentru identificarea rapida a partenerilor exista posibilitatea impartirii in clase de incadrare in functie de necesitatile curente de exploatare.


WinMENTOR pastreaza in nomenclatorul de parteneri o singura inregistrare indiferent de moneda tranzactiei sau de tipul contabil al partenerului (furnizor, furnizor de imobilizari, furnizor platit in avans, furnizor - facturi nesosite, client, client incasat in avans, client - facturi de intocmit); in functie de macheta in care este utilizat un partener, fie el furnizor sau client, programul identifica tipul contabil potrivit pentru a trata corect cazul concret propus spre rezolvare.

  • Pe baza creditelor acordate clientilor, WinMENTOR semnaleaza situatiile in care pe un document de iesire este depasita limita in care clientul are drept de cumparare fara achitarea datoriilor mai vechi.
  • In functie de volumul tranzactiilor inregistrate in decursul timpului cu un client, programul permite acordarea de discounturi automate pentru fiecare articol de stoc sau serviciu vandut.
  • Se pot consulta in orice moment fise lunare sau anuale de clienti si furnizori in lei sau valuta, balante de furnizori sau clienti, situatia furnizorilor neachitati sau a clientilor datornici.
  • WinMENTOR permite lucrul cu parteneri externi (cu care se efectueaza tranzactii in valuta), precum si efectuarea operatiunilor de compensare cu tertii pe baza de proces verbal de compensare.
  • Stingerea obligatiilor de plata sau de incasare pentru parteneri poate fi facuta si intr-o moneda diferita de moneda care a generat obligatia respectiva.
  • Lista incasarilor lunare de la clienti permite evidenta stingerii obligatiilor de incasare pe clase de parteneri sau pe agentii de vanzari care au intermediat vanzarile.
  • Partenerii se pot evidentia pe puncte de lucru (sedii de livrare), nomenclatorul permitand inclusiv pastrarea agendei telefonice in WinMENTOR.