WinMENTOR Expert

 

 

Modulul Expert permite definirea si evidenta unei "alte contabilitati", o evidenta manageriala bazata pe incasari si plati (evidenta tip cash-flow).

 

Utilizatorul isi poate defini dupa propriile necesitati setul de elemente de analiza (tipuri de incasari si tipuri de plati, ~Planul de conturi), pe care le poate dezvolta cu descriptorii (analitice multidimensionale) necesari in functie de adancimea analizei dorite.

 

Descriptorii pot fi valori luati din cataloagele aplicatiei (Nomenclatorul Parteneri, Parc Auto, Personal, etc) sau pot fi definiti de utilizator.

 

Elementele de analiza se pot organiza intr-una sau mai multe Centre de Analiza (~Balanta contabila), care se pot atasa la una sau mai multe baze de date WinMENTOR (facilitate holding).

 

Operarea datelor se poate efectua in momentul introducerii lor in aplicatie (casa, banca, justificare avans decontare, alte machete care reflecta o miscare baneasca) printr-un dublu-click pe macheta sau ulterior.

 

Operarea datelor poate fi:

  • automatizata: pe baza unor sabloane definite de utilizator se lanseaza o rutina care completeaza automat machetele de trimitere in Expert (se poate utiliza in cazul in care nu avem descriptori atipici, iar elementul de analiza corespunde cu alte elemente tranzactionale)
  • manuala: fiecare miscare baneasca este trimisa cu dublu-click in Expert, utilizatorul alegand elementul de analiza si completand valorile acelor descriptori pe care Expert nu reuseste sa le "ghiceasca".

 

 

Elementelor de analiza se pot atasa valori asteptate (previziuni, targete, bugete), iar Expert pe masura prelucrarii datelor va poate oferi o comparatie a acestora cu realizarile efective.

 

Totodata, Expert va poate livra raspunsuri:

  • unde mi s-au dus banii?
  • cat am platit pentru informatizarea firmei? (contabilitatea nu poate da raspuns deoarece elementele componente sunt evidentiate in mai multe conturi contabile: calculatoarele si licentele ca mijloace fixe, alte elemente ca obiecte de inventar sau consumabile, serviciile informatice zac in 628 impreuna cu "serviciile de salubritate", alte elemente informatice au fost contabilizate ca "servicii de management"...)
  • cat am incasat si cat am platit pentru proiectul X?
  • ce plati am facut pentru masina X (grupate pe combustibil, asigurari, piese de schimb, reparatii...)?
  • ce incasari si ce plati am avut legate de angajatul X (incasari ca agent, plata comision, salar, diurna, combustibil...)?

 

Prezentele sunt doar cateva exemple, intrebarile formulati dvs...

Modulul Expert functioneaza cu doar cu varianta Extinsa a sistemului.

 

 

Informatii utile:

 

 

  Ghidul de utilizare si anexe

 


  Documentatii suplimentare


  Preturi WinMENTOR