WinMENTOR Casa de marcat

 

 

Componenta "Casa de marcat" a suitei WinMENTOR permite stabilirea unei conexiuni intre aplicatia WinMENTOR si driver-ul PC al casei de marcat. Raspandirea caselor de marcat in randul societatilor comerciale dateaza imediat dupa aprobarea legii 64/2002 care reglementeaza modalitatea de vanzare a produselor si serviciilor firmelor catre populatie. Aceasta prevede ca orice societate comerciala care vinde sau presteaza catre persoane fizice trebuie sa emita dovada incasarii contravalorii folosind dispozitive tehice fiscalizate ca de exemplu casele de marcat, imprimantele fiscalizate sau POS-urile. Litera legii prevede ca bonul fiscal astfel tiparit prin dispozitivul fiscalizat va trebui sa contina printre altele denumirea produselor si serviciilor vandute.

 

In privinta conexiunilor sunt cunoscute 3 moduri de cooperare intre casa de marcat si calculator:

 

 

In practica metoda "emulare tastatura" s-a dovedit a fi cel mai eficient, erorile de comunicare si diferentele datorate acestora fiind cele mai reduse.

 

WinMENTOR poate colabora in toate cele 3 variante cu mai multe case de marcat. In metoda emulare avem urmatoarele case de marcat recunoscute de aplicatie: Sapel, Datecs, Optima m, Euro, Optimus, Heat, Activa, Elka.

 

Capitolul tehnic pentru detalii

 

Componenta Casa de marcat nu reprezinta o aplicatie independenta, facilitatile acesteia fiind integrate in modulul MENTOR si functioneaza inclusiv cu varianta Standard a sistemului.

 

Informatii utile:

 

 

  Ghidul de utilizare si anexe

 


  Documentatii suplimentare


  Preturi WinMENTOR