Licente Antivirus

 

 

Aplicatiile antivirus ofera protectie impotriva virusilor de calculatoare. Prin aceasta protectie nu bazele de date ale aplicatiei WinMENTOR incercam sa le ferim, ci calculatorul in sine, raspandirea virusilor ducand intai la incetinirea functiilor acesteia, apoi la oprirea anumitor servicii sau aplicatii, rezultand in final cu necesitatea curatarii sau reinstalarii acesteia. Virusi raspanditi in toata reteaua beneficiarului pot determina oprirea tempoarara a activitatii pana la remedierea si eliminarea acestora.

 

Cele mai frecvente pachete antivirus comercializate in Romania ar fi: NOD32, BitDefender, Kaspersky, Panda, Norton Antivirus, AVG in pachete cu diferite functii pentru oprirea accesului neautorizat (firewall), determinarea si eliminarea accesului neautorizat in reteaua de calculatoare.

 

Dezavantajul folorii aplicatiilor antivirus este incetinirea calculatorului si in special a WinMENTOR-ului. Recomandam insa folosirea unui antivirus NOD32, Kaspersky sau AVG setat corect prin excluderea fisierelor si a functiilor inutile de verificat in permanenta de catre acestea. Solutiile Trend Micro si si Worry-Free sunt recomandate de Soft Consulting West Team.

 

Functionarea lenta WinMENTOR de multe ori are printre cauze o setare necorespunzatoare a antivirusului!